فهرست مطالب

پژوهش در طب ورزشی و فناوری - پیاپی 25 (بهار و تابستان 1402)

نشریه پژوهش در طب ورزشی و فناوری
پیاپی 25 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ملیحه آوسه، مریم کوشکی جهرمی*، جواد نعمتی، سعید اسماعیلی ماهانی صفحات 1-14

    اخیرا لاکتات به عنوان یک عامل سیگنالینگ درگیر در متابولیسم شناحته شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش ورود لاکتات به مغز در حین تمرین بر سازگاری ناشی از تمرین استقامتی در اکسیداسیون لیپید بود. 24سر موش صحرایی نر در سن هشت هفتگی با میانگین وزن 21 ± 197 گرم در سه گروه کنترل،  تمرینی صرف و گروه تمرین + 4-CIN (که منع ورود لاکتات به مغز را در حین تمرین تجربه می کرد)، تقسیم شدند. تمامی گروه ها یک جلسه تمرین استقامتی را 72 ساعت بعد از پروتکل 12 هفته ای تمرین انجام دادند. سطوح اسیدهای چرب آزاد (FFA) و تری گلیسیرید در پلاسما و بافت چربی اپیدیدیمال و CAMP و اینوزیتول تری فسفات بلافاصله بعد از تمرین استقامتی حاد با تکنیک الایزا اندازه گیری و بوسیله تحلیل واریانس یک راهه بین گروه ها مقایسه شد.تمرین استقامتی باعث افزایش غلظت لاکتات مایع مغزی نخاعی در هر دو گروه تمرین صرف و تمرین + 4-CIN نسبت به گروه کنترل شد. غلظت لاکتات مایع مغزی نخاعی در گروه تمرین + 4-CIN نسبت به تمرین صرف پایین تر بود. بلافاصله بعد از تمرین استقامتی حاد، کاهش معنی دار 61 و31 درصدی در سطوح پلاسمایی تری گلیسرید،  کاهش معنی دار 39 و 26 درصدی در سطوح تری گلیسرید بافت چربی، افزایش معنی دار 125 و 56 درصدی در سطوح پلاسمایی FFA، افزایش معنی دار 217 و 125 درصدی در سطوح پلاسمایی FFA،  افزایش معنی دار  87 و 41 درصدی در سطوح CAMP بافت چربی و افزایش معنی دار  90 و 49 درصدی سطوح اینوزیتول تری فسفات  بافت چربی به ترتیب در گروه تمرینی صرف و تمرین + 4-CIN  نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. سطوح تری گلیسرید پلاسما و بافت چربی در گروه تمرین + 4-CIN به طور معنی دار نسبت به گروه تمرینی صرف بالاتر و سطوح FFA پلاسما و بافت چربی بطور معنی دار پایین تر از گروه تمریی صرف بود.نتایج کلی تحقیق نشان داد که لاکتات به واسطه عملش در مغز می تواند در سازگاری ناشی از تمرین استقامتی در اکسیداسیون لیپید اثرگذار باشد.

    کلیدواژگان: اسید چرب آزاد، تری گلیسیرید، لاکتات مغز، تمرین استقامتی
  • مجتبی صادقی*، حمید رجبی، فرزاد ناظم صفحات 15-29

    هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر تمرین پلایومتریک بالاتنه بر توان بی هوازی بالاتنه و مراحل مختلف عملکرد شنای 25 متر کرال سینه شناگران پسر 10 ساله بود. بدین منظور 16 نفر از شناگر (میانگین سن7/0±9/9 سال، وزن 9±9/45 کیلوگرم، قد 5 ±8/149سانتی متر، شاخص توده بدن 3±19/20 کیلوگرم بر مترمربع) به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. آزمودنی ها به یک گروه تمرین پلایومتریک (8 نفر) و کنترل (8 نفر)تقسیم شدند. پیش و پس از اجرای پروتکل، آزمون رکورد 25 متر شنا کرال سینه در مسافت های10، 20 و 25 متر و تعداد ضربات دست جهت بررسی عملکرد شنا و تست وینگیت دست جهت بررسی عملکرد توان بی هوازی انجام شد. بررسی داده ها، از طریق تحلیل کوواریانس صورت پذیرفت. نشان داد، شش هفته تمرین ‏پلایومتریک بالاتنه روی دست شناگران کرال سینه شاخص های عملکردی از جمله اوج توان به میزان 18 درصد نسبت به گروه کنترل پیشرفت معنی داری داشت اما میانگین توان با اینکه 7 درصد پیشرفت داشت اما معنا دار نبود(05/0<p). همچنین عملکرد ‏شنا در مسافت های10متر (8 درصد)، 10 الی 20 متر (6 درصد) و در مسافت 25 متر (80/3 درصد) پیشرفت نسبت به گروه کنترل وجود داشت که معنی داری در همه مسافت ها مشاهده شد (05/0> p) همچنین در تعداد ضربات دست شنا گروه تمرین پلایومتریک با اینکه در مسافت های 10 متر شنا (11 درصد)، در مسافت 10 الی 20 متر (5/7 درصد) و در مسافت 25 متر (33/5 درصد) پیشرفت داشته اند ولی این تغییرات معنی دار نبود. (05/0<p).  نتایج نشان داد شش ‏هفته تمرین پلایومتریک بالاتنه در افزایش و بهبود پارامترهای اندازه گیری شده موثراست و می تواند به عنوان یک روش تمرینی مکمل در شناگران جوان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین پلایومتریک، اوج توان بی هوازی، میانگین توان بی هوازی، رکورد شنا، نوجوان
  • سید کاظم موسوی ساداتی*، سیما نظری، کیوان ملانوروزی صفحات 30-45

    هدف از این تحقیق بررسی اثربخشی اسنورکل بر آموزش مهارت های اصلی شنا در کودکان و نوجوانان غیرشناگر دارای ترس از آب بود. این پژوهش از نوع تجربی و با طرح های پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. شرکت کنندگان30 کودک (64/0±95/8 سال) و30 نوجوان (71/0±06/15 سال) غیرشناگر دارای ترس از آب بودند که شرکت کنندگان هر گروه بطور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند (15 نفر در هر گروه). هر چهار گروه پس از شرکت در پیش آزمون مهارت ورود به آب، باز کردن چشم در آب،  سر خوردن و جهت گیری در آب، حرکت در آب و حبس نفس، وارد دوره 20 جلسه ای آموزش شنا شدند، بطوری که به گروه آزمایش با اسنورکل و به گروه کنترل بدون اسنورکل مهارت های اصلی شنا توسط یک مربی آموزش داده شد. سپس هر چهار گروه در پس آزمون شرکت کردند. داده ها با تحلیل کوواریانس چند متغیره (مانکووا) دو عاملی و آزمون تعقیبی بنفرونی [1] تجزیه و تحلیل شدند.  نتایج یافته ها گویای آن است اثرات اصلی سن معنی دار نبود ولی اثرات اصلی تمرین و اثرات تعاملی سن و تمرین معنی دار بود. استفاده از اسنورکل در کودکان و نوجوانان بر مهارت ورود به آب، باز کردن چشم در آب اثر معنی داری نداشت ولی بر مهارت های سر خوردن و جهت گیری در آب و حرکت در آب اثر معنی دار و مثبت داشت. همچنین استفاده از اسنورکل در کودکان و نوجوانان بر مهارت حبس نفس اثر معنی دار و منفی داشت. با توجه به اینکه  نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده تاثیرات مثبت استفاده از اسنورکل بر یادگیری مهارت های سر خوردن و جهت گیری در آب و حرکت در آب و اثرات منفی آن بر حبس نفس در کودکان و نوجوانان است، توصیه می شود مربیانی که برای سازگار نمودن کودکان و نوجوانان با آب از اسنورکل استفاده می کنند  آموزش های تکمیلی برای بهیود مهارت حبس نفس ارایه نمایند.

    کلیدواژگان: مهارت حرکتی، ترس از آب، آموزش شنا، اسنورکل، کودکان و نوجوانان
  • رامین بلوچی*، فریده باباخانی، محمدرضا هاتفی، حسین حسین پور صفحات 46-57
    مقدمه

    هدف مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرینات ثبات مرکزی بر عملکرد اندام فوقانی بر مبانی آزمون تعادلی Y، قدرت و دامنه حرکتی چرخش شانه در ورزشکاران بدمینتون باز بود.

    روش شناسی:

     30 بدمینتون باز پسر بصورت تصادفی به دو گروه کنترل (15=n) و تجربی (15=n) تقسیم شدند. گروه تجربی برنامه تمرینات ثبات مرکزی را به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته برای مدت 40 دقیقه انجام دادند، در حالی که گروه کنترل مداخله ای را دریافت نکرد. اندازه گیری عملکرد اندام فوقانی بواسطه آزمون تعادلی Y، و همچنین قدرت و دامنه حرکتی چرخش داخلی و خارجی شانه به ترتیب بواسطه دینامومتر دستی و گونیامتر قبل و بعد از ارائه مداخله انجام شد.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده های حاصل از تحقیق بر اساس آزمون آماری آنکوا (ANCOVA) نشان داد که تفاوت معنی داری در میانگین آزمون تعادل اندام فوقانی Y بین دو گروه کنترل و تجربی در هر دو دست برتر و غیر برتر وجود دارد که بیانگر تاثیر مثبت تمرینات ثبات مرکزی بر عملکرد افراد در اجرای آزمون تعادل Y می باشد (05/0 < p) با این حال هیچ تفاوت آماری در قدرت عضلانی و دامنه حرکتی چرخش خارجی و داخلی شانه بعد از ارائه مداخله مشاهده نشد (05/0 < p).

    نتیجه گیری

    بنظر می رسد که ارائه برنامه تمرینات ثبات مرکزی می تواند با رویکرد افزایش عملکرد اندام فوقانی و بالطبع پیشگیری از آسیب در ورزشکاران بدمینتون باز در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: دامنه حرکتی، قدرت، آزمون تعادلی Y، ثبات مرکزی، ورزشکاران بدمینتون
  • فائزه غلامی، منوچهر حیدری* صفحات 58-75

    خستگی ذهنی، معمولا به دنبال فعالیت های طولانی مدت شناختی ایجاد می گردد؛ به گونه ای که عملکرد شناختی را کاهش داده و منجر به تغییر در فعالیت های عملکردی می شود. لذا هدف ازمطالعه حاضر، بررسی تاثیر یک جلسه ماساژ ریلکسیشن سوئدی و مدیتیشن در کنترل خستگی ذهنی بر تعادل واکنشی و عملکرد اندام تحتانی ورزشکاران دختر دانشگاهی بود. در این مطالعه 16 دختر ورزشکار تربیت بدنی به صورت هدفمند و براساس معیارهای ورود به مطالعه به عنوان نمونه انتخاب شدند و تحت پروتکل خستگی ذهنی (45 دقیقه فعالیت شناختی (تست استروپ))، ماساژ ریلکسیشن سوئدی (30 دقیقه) و مدیتیشن (30دقیقه) با فاصله ی زمانی 48 ساعت قرار گرفتند. تعادل واکنشی با تست Y با چراغ های اتوماتیک و عملکرد اندام تحتانی با تست های پرش لی تک پا، پرش لی 3 تایی، پرش لی 6 متری در زمان، پرش لی متقاطع ارزیابی شد. جهت بررسی تغییرات درون گروهی از تست آنالیز واریانس مکرر استفاده شد.یافته ها نشان داد که، بین میانگین نمرات تعادل واکنشی و عملکرد اندام تحتانی آزمودنی ها در مقایسه پس آزمون خستگی ذهنی با پس آزمون ماساژ و مدیتیشن تفاوت معناداری وجود دارد (05/0< P). همچنین بین نمرات آزمودنی ها در مقایسه ماساژ و مدیتیشن برای تعادل واکنشی و عملکرد اندام تحتانی تفاوت مثبت و معناداری وجود دارد به طوری که تاثیر ماساژ بیشتر از مدیتیشن است (05/0< P).به منظور پیشگیری از آسیب های ورزشی ورزشکاران می توان از ماساژ ریلکسیشن سوئدی و مدیتیشن به عنوان مداخله ای برای تسریع در ریکاوری خستگی ذهنی و بهبود تعادل واکنشی و عملکرد اندام تحتانی استفاده نمود

    کلیدواژگان: خستگی ذهنی، ماساژ ریلکسیشن، مدیتیشن، تعادل، عملکرد اندام تحتانی
  • مجتبی ایرانمنش*، منصور صاحب الزمانی، محمدرضا امیر سیف الدینی صفحات 76-87

    مجموعه شانه به عنوان یکی از متحرک ترین مفاصل بدن اغلب توسط ورزشکاران دارای الگوی حرکتی بالای سر استفاده می شود.بنابراین، غربالگری اسکلتی عضلانی مانند ارزیابی دامنه حرکتی (ROM) و قدرت می تواند برای استراتژی های پیشگیری از آسیب و توسعه برنامه های آماده سازی و توانبخشی مفید باشد.هدف از این مطالعه مقایسه نسبت انتخابی (ROM) و قدرت در بازیکنان والیبال، هندبال و بدمینتون است.نوع مطالعه مقطعی می باشد و در مجموع 36 ورزشکار (هر گروه والیبال، هندبال و بدمینتون شامل 12 نفر) انتخاب شدند.برای اندازه گیری نسبت دامنه حرکتی و قدرت به ترتیب از فلکسومتر لیتون و دینامومتر دستی استفاده شد، که دامنه حرکتی بصورت ایستاده، تکیه به ستون، 90 درجه ابداکشن (دور شدن) بازو و 90 درجه فلکشن (خم شدن) ساعد اندازه گیری شد، و همچنین برای ارزیابی قدرت به صورت دمر و 90 درجه ابداکشن (دور شدن) بازو و 90درجه فلکشن (خم شدن) ساعد انجام گرفت.نتایج نشان داد که میانگین متغیرهای نسبت قدرت خارجی (ER) به قدرت داخلی (IR)(p=0/001) و چرخش خارجی به چرخش داخلی (p=0/001) بین سه گروه تفاوت معنی داری دارد.آزمون تعقیبی نشان داد که ورزشکاران بدمینتون در تمامی متغیرهای اندازه گیری شده نسبت به ورزشکاران والیبال و هندبال تفاوت معنی داری داشتند.اما بین ورزشکاران والیبال و هندبال تفاوتی وجود نداشت.نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تفاوت معنی داری بین نسبت قدرت و دامنه حرکتی مفصل شانه گروه بدمینتون با دو گروه والیبال و هندبال وجود دارد، بنابراین توصیه می شود غربالگری قبل از فصل برای دستیابی به مقادیر بهینه در این اقدامات صورت پذیرد، که ممکن است آسیب های شانه آینده را در ورزشکاران دارای الگوی حرکتی بالای بالای سر کاهش دهد.

    کلیدواژگان: مفصل شانه، دامنه حرکتی، قدرت عضلانی، والیبال، هندبال، بدمینتون
  • صدیقه نصرتی ابرقویی، فاطمه نعمتیان*، روح انگیز نوروزی نیا، فاطمه عدالت، درین نیکبخت صفحات 88-102

    پرستاران به خصوص پرستاران بخش مراقبت های ویژه، استرس شغلی قابل توجهی را تجربه می کنند که می تواند سلامتی آنان را به خطر انداخته و باعث کاهش کیفیت خواب و شادکامی در آن ها و در نتیجه افت کیفیت مراقبت از بیماران شود و با عنایت به اینکه شرایط کاری پرستاران بخش مراقبت های ویژه، به گونه ای است که افزایش فشارهای عاطفی و خلق غمگین را به همراه دارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر ورزش پیلاتس بصورت برخط بر کیفیت خواب و شادکامی پرستاران بخش مراقبت های ویژه انجام گرفت. مطالعه از نوع شبه تجربی به صورت پیش آزمون-پس آزمون با دو گروه مداخله و شاهد بوده و بر روی 70 نفر پرستار خانم با میانگین سنی 26/3±14/30 انجام شد. مداخله در 8 جلسه (هفته ای 3 جلسه، 50 دقیقه ای در بعد از ظهر در قالب حرکات گرم کردن، تمرینات اصلی و سرد کردن) بصورت برخط برگزار گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ و شادکامی آکسفورد جمع آوری و با نرم افزار spss 23 و آزمون های مجذور کای، تی تست و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. در شروع مطالعه بین دو گروه تفاوت آماری معناداری وجود نداشت. اما در پایان مداخله میانگین نمره کل کیفیت خواب (045/0=p) و شادکامی (0001/0=p) در گروه مداخله بهبود معنی داری را نشان دادند. برای ارتقا سلامت جسم و روان، بهبود کیفیت زندگی و خواب و شادکامی می توان ورزش پیلاتس به روش کلاسیک را برای گنجاندن در برنامه های روزانه توصیه نمود.

    کلیدواژگان: پیلاتس، شادکامی، کیفیت خواب، پرستار
  • نسیم سیوندی، روح الله نیکویی*، داریوش مفلحی صفحات 103-113

    اسیدآمینه تائورین می تواند بوسیله افزایش بیان ژنهای مربوط به تنظیم متابولیسم انرژی، استفاده از اسیدهای چرب و تحریک فرآیند لیپولیز را افزایش دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر مکمل تائورین برتسهیل اکسیداسیون لیپید و انتخاب سوبسترای مصرفی حین تمرین در زنان چاق بود.15 زن چاق (سن 32/6 ± 53/34 سال، شاخص توده بدن 23/3 ±  12/33 کیلوگرم/مجذور متر) یک آزمون فزاینده استاندارد را قبل و بعد از مصرف 21 روزه مکمل تائورین (mg/kg 50) انجام دادند. نمونه خونی قبل و بعد از آزمون و پارامترهای تنفسی در تمامی طول آزمون به طور نفس به نفس اندازه گیری شد. نقاط FATmax (به عنوان نقطه ای که چربی بیشترین سهم را در انرژی مصرفی دارد) و نقطه تقاطع سوخت کربوهیدرات و چربی[1](به عنوان نقطه ای که سوخت غالب از چربی به کربوهیدرات تغییر پیدا می کند، COP) تعیین و ضربان قلب، بارکاری و اکسیژن مصرفی معادل با این نقاط استخراج و بین کوششهای قبل از مصرف مکمل و بعد از آن بوسیله آزمون t مستقل و آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری با هم مقایسه شدند. متعاقب مصرف 21 روزه مکمل تائورین، تغییرات سطوح سرمی هورمون های استروژن و پروژسترون، حداکثر اکسیژن مصرفی و زمان رسیدن به واماندگی در حین تمرین فزاینده نسبت به قبل از مصرف مکمل بطور معنی دار مقادیر بالاتری داشت. با وجود این، مصرف این مکمل بر متغیر های ضربان قلب، بار کاری و اکسیژن مصرفی معادل با نقاط FATmax  و COP  بدون تاثیر بود. علیرغم افزایش فاکتورهای عملکردی در حین تمرین، مکمل تائورین بر انتخاب سوبسترای مصرفی در حین تمرین در زنان چاق بی تاثیر است.

    کلیدواژگان: چاقی، مکمل تائورین، هورمونهای جنسی، FATmax point، نقطه تقاطع سوخت کربوهیدرات و چربی
  • مسعود صبیانی، هومن مینونژاد*، الهام شیرزاد، محمدحسین علیزاده صفحات 114-129

    آزمون باز کردن ران به صورت دمر جهت ارزیابی کیفیت کنترل حرکتی در ناحیه لومبوپلویک استفاده می شود. به نظر می رسد تعامل عضلات در این آزمون با توجه به اینکه شباهت بسیار زیادی به الگوی راه رفتن و دویدن دارد، در آسیب همسترینگ مهم باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تغییر الگوی فعالیت عضلات در اکستنشن ران به صورت دمر بر فاکتورهای کینماتیکی موثر بر آسیب همسترینگ است. تعداد 28 نفر فوتبالیست مرد در تحقیق حاضر شرکت کردند. جهت ارزیابی و تقسیم بندی آزمودنی ها از آزمون باز کردن ران به صورت دمر استفاده شد و بر اساس الگوی فعالیت به دو گروه الگوی نرمال (14 نفر) و الگوی تغییریافته (14 نفر) تقسیم بندی شدند. برای ارزیابی آزمون باز کردن ران به صورت دمر، از دستگاه الکترومایوگرافی وایرلس برند مایون مورد استفاده شد. همچنین ارزیابی کینماتیکی دویدن، بر روی تردمیل و با سرعت 20 کیلومتر بر ساعت انجام گرفت. از آنالیز دو بعدی و سه بعدی برای استخراج داده های کینماتیکی (تیلت لگن، فلکشن جانبی تنه و فلکشن تنه) استفاده شد. دامنه حرکتی در یک سیکل دویدن و میزان هر یک از متغیرها در لحظه برخورد پا با زمین مورد استفاده قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان فلکشن جانبی تنه (002/0= p) و فلکشن تنه (024/0 =p) در لحظه برخورد پا با زمین و دامنه حرکتی فلکشن جانبی تنه (019/0= p)، فلکشن تنه (035/0= p) و دامنه تیلت لگن در یک سیکل دویدن (008/0 =p)، در یک سیکل دویدن در بین گروه الگوی تغییریافته و گروه نرمال تفاوت معنی داری وجود دارد. نتایج تحقیق حاضر نشان که تغییر در الگوی فعالیت عضلات در آزمون اکستنشن ران به حالت دمر می تواند ریسک آسیب همسترینگ را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: آسیب همسترینگ، اکستنشن ران به حالت دراز کشیده به شکم، کینماتیک
  • رضا اسدی، محمدرضا کردی*، فاطمه شب خیز صفحات 130-146

    فرآیندهای تخریب عصبی نقش مهمی در پیشرفت بیماری ام اس دارند. تمرین ورزشی مناسب و زندگی در محیط غنی سازی شده حرکتی (EE) می تواند از طریق ترشح برخی فاکتورهای رشد عصبی در هیپوکامپ ازجمله آیریزین وفاکتور نوتروفیک مشتق از مغر (BDNF) باعث بهبود و یا جلوگیری از پیشرفت بیماری شود. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر 4 هفته تمرین مقاومتی و هوازی و EE بر سطوح پروتئین آیریزین و BDNF هیپوکامپ در موش های ماده C57BL6 مبتلا به آنسفالومیلیت خودایمنی تجربی (EAE) بود. تعداد 50 سر موش ماده (سن 8 هفته، میانگین وزن 2± 18 گرم) به صورت تصادفی به پنج گروه مساوی (10 سر موش در هر گروه) تقسیم شدند: 1- کنترل سالم، 2-کنترل + EAE، 3-فعالیت مقاومتی + EAE،4- فعالیت هوازی + EAE و 5- EE + EAE. هفته اول و دوم سازگاری با محیط و سپس القای EAE انجام شد. گروه های تمرین 5 روز در هفته روزی نیم ساعت به مدت 4 هفته تمرین کردند و گروه EE به قفس تجهیز شده خود منتقل شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی موش ها بی هوش و سپس تشریح و بافت برداری انجام شد. برای سنجش میزان پروتئین ها از روش الایزا و برای تعیین تفاوت میان متغیرهای پژوهش از آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعیبی توکی استفاده شد. تمامی تحلیل ها در سطح معنی داری 05/0 و با نرم افزار SPSS22 انجام شد. بیان پروتئین BDNF هیپوکامپ در هر سه گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل EAE افزایش یافت. این افزایش در گروه EE و تمرین مقاومتی هم نسبت به گروه کنترل EAE و هم نسبت به گروه تمرین شنا معنادار بود. همچنین بیان پروتئین آیریزین هیپوکامپ در هر سه گروه تمرین نسبت به گروه کنترل EAE افزایش داشت که این افزایش در گروه های EE و تمرین مقاومتی معنادار بود همچنین بیان آیریزین در گروه EE نسبت به دو گروه تمرین هوازی شنا و تمرین مقاومتی افزایش بیشتری داشت که این افزایش نسبت به گروه تمرین هوازی شنا معنادار بود. به نظر می رسد فعالیت ورزشی از هر دو نوع اختیاری و اجباری می تواند با مکانیسم اثر متفاوت، موجب افزایش ترشح فاکتورهای رشد عصبی ازجمله آیریزین و BDNF و درنتیجه کمک به بهبود و پیشگیری از پیشرفت بیماری ام اس شود.

    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، تمرینات اختیاری، تمرینات اجباری، زندگی در محیط غنی سازی شده حرکتی، هیپوکامپ
  • کورش دهقان، خسرو جلالی دهکردی*، فرزانه تقیان، مهدی کارگرفرد، بهرام عابدی صفحات 147-167

    پوکی استخوان رایج ترین بیماری متابولیکی استخوان است که عوامل مختلفی مانند شاخص پایین توده بدن و عدم فعالیت جسمانی در بروز این بیماری دخالت دارند. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تاثیر تمرینات مقاومتی دایره ای، ویبریشن کل بدن و ترکیبی بر غلظت سرمی ویتامینD، تراکم مواد معدنی و شاخص های عملکردی در مردان سالمند مبتلا به پوکی استخوان بود. در یک آزمایش کنترل شده تصادفی با طرح پیش آزمون پس آزمون، تعداد 60 نفر مرد سالمند مبتلا به پوکی استخوان با دامنه سنی 78-65 سال به صورت تصادفی به چهار گروه تمرین مقاومتی دایره ای (15 نفر)، ویبریشن کل بدن (15 نفر)، ترکیبی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی دایره ای با شدت 30 تا 60% یک تکرار بیشینه، 3 بار در هفته برای 12 هفته اجرا شد. تمرینات ویبریشن کل بدن (WBVT) به صورت 10 حرکت ترکیبی پایین تنه و بالاتنه که روی دستگاه ویبریشن با شدت فرکانس بین  25 تا 45 هرتز، دامنه 5 تا 8 میلی متر و زمان هر حرکت 60 تا 100 ثانیه انجام گرفت. در حالی که گروه کنترل سبک زندگی معمول خود را حفظ کردند. متغیرهای ترکیب بدن شامل، وزن بدون چربی (LBM)، وزن بافت نرم (SLM) و وزن عضله اسکلتی (SMM) با استفاده از دستگاه  Analyzer Body Composition، سنجش تراکم استخوانی با استفاده از دستگاه DEXA و 25- هیدروکسی ویتامینD3 با استفاده از نمونه خون قبل و پس از آخرین جلسات تمرینی اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی همبسنته و کواریانس در سطح کمتر از 05/0 انجام شد. پس از 12 هفته مداخله، بهبود معناداری در سطوح BMD، تعادل، هماهنگی، قدرت عضلانی، وزن بدون چربی و وزن عضله اسکلتی متعاقب تمرین های مقاومتی دایره ای و ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. با این حال، هیچ گونه تفاوت معناداری بین گروه ها در متغیرهای وزن، شاخص توده بدنی، وزن بدون چربی، وزن بافت نرم، وزن عضله اسکلتی (SMM)، BMD، تعادل، هیدروکسی ویتامین D3 مشاهده نشد (05/0>P).یافته های پژوهش حاضر نشان داد انجام تمرینات مقاومتی دایره ای، ویبرشن و ترکیبی  به عنوان یک روش درمانی غیر دارویی می تواند سبب افزایش قابل توجهی در تراکم استخوانی و شاخص های عملکردی مردان سالمند شود ولی تاثیری بر شاخص های هورمونی مردان سالمند مبتلا به پوکی استخوان ندارد، مطالعات بیشتر با پیگیری طولانی مدت برای تایید این یافته ها باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پوکی استخوان، تراکم مواد معدنی استخوان، ترکیب بدن، هیدروکسی ویتامینD3، تمرین مقاومتی دایره ای، ویبریشن کل بدن، سالمند
  • مصطفی حاج لطفعلیان، حیدر صادقی*، سروش باقری صفحات 168-177

    هدف از انجام این مطالعه، مقایسه ی منتخبی از پارامترهای فعالیت الکتریکی عضلات چهارسر ران حین اجرای چهار شوت بغل پا، بیرون پا، نوک پا و چیپ با حداکثر تلاش بود. در این مطالعه ی نیمه تجربی، 8 نفر ورزشکار ماهر دانشگاهی شرکت کردند. الکترودهای سطحی روی عضلات پهن داخلی، پهن خارجی و راست رانی نصب و متغییرهای میانگین فعالیت، حداکثر فعالیت، ترتیب فعال شدن عضلات، ترتیب رسیدن عضلات به ماکزیمم فعالیت و مشارکت هریک از عضلات با سرعت نمونه برداری 1080 هرتز ثبت و محاسبه شد. توزیع داده ها به کمک آزمون کلموگروف - اسمیرونوف بررسی شد و از آزمون t زوجی برای مقایسه آماری متغیرها استفاده شد. نتایج حاکی از شباهت دو شوت بیرون پا و نوک پا در میانگین، ماکزیمم، زمان فعال شدن و میزان مشارکت عضلات بود. در حالی که متغییرهای محاسبه شده در این دو شوت با ضربات بغل پا و چیپ که در بسیاری از پارامترهای بررسی شده مشابه بودند، اختلاف داشتند. با توجه به نتایج تحقیق، می توان گفت عضله چهارسر ران حین انجام شوت های مختلف فوتبال، روندهای انقباضی خاصی را در پیش می گیرد که بسته به الگوی حرکتی هر شوت می تواند متفاوت باشد و الگوی حرکتی شوت بیرون پا بیشترین تحریک را در این عضله ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: فوتبال، عملکرد عضله چهارسر ران، شوت بغل پا، شوت بیرون پا، شوت نوک پا، شوت چیپ
|
  • Malihe Aveseh, Maryam Koushkie Jahromi*, Javad Nemati, Saeed Esmaeili Mahani Pages 1-14

    Lactate has been recently considered as a signaling factor involved in metabolism. The aim of this study was to investigate the role of lactate entrance into the brain on endurance training-induced adaptations in lipid oxidation.  24 male rats (age: 8 weeks, weight: 197 ± 21 g) were divided into control (C), trained (T), and traind+4-CIN (T+4-CIN, which experienced the inhibition of lactate entrance into the brain during exercise). All animals performed a single session of acute endurance exercise following their 12-weeks training protocol.  Free fatty acids (FFA) and triglyceride content in plasma and adipose tissue and cAMP and Inositol triphosphate (PI3) content in epididymal fat were measured immediately after acute exercise using ELISA and were compared among the groups by one-way analysis of variance (ANOVA). Acute exercise significantly increased lactate concentration in cerebrospinal fluid (SCF) in both T and T+4-CIN compared to the C group. Lactate concentration was slightly lower in T + 4-CIN compared to the T.  Immediately after acute endurance training, a significant decrease of 61 and 31% in plasma triglyceride levels, a significant decrease of 39 and 26% in adipose tissue triglyceride levels, a significant increase of 125 and 56% in plasma FFA levels, a significant increase of 217 and 125% increase in FFA plasma levels, a significant increase of 87 and 41% in adipose tissue cAMP levels, and a significant increase of 90 and 49% in adipose tissue inositol triphosphate levels was observed in the T and T+4-CIN compared to the control group, respectively (all P < 0.01). Plasma triglyceride and adipose tissue levels in the 4-CIN + training group were significantly higher and plasma and adipose tissue FFA levels were significantly lower (all P < 0.05) than the values found in the T group.  In conclusion, the results of the present study showed that lactate can be effective on endurance training-induced adaptations in lipid oxidation due to its action in the brain.

    Keywords: Brain lactate, Endurance training, Free fatty acids, Triglyceride
  • Mojtaba Sadeghi*, Hamid Rajabi, Farzad Nazem Pages 15-29

    The purpose of this study was determine the effect of upper body plyometric training on anaerobic power and record of 25 meters front crawl performance in 10 years old swimmer boys. 16 swimmer boys chosen voluntarily (The mean age was 9.9 ± 0.7 years ، weight 45.9 ±9 kg , Height 149.8 ± 5 cm، BMI  is 19.20 ± 3 Kg / m 2 ) And Subjects divided into two groups of training (n=8) and control(n=8).Before and after the implementation of the protocol investigate test 25 meters front crawl performance  at the distance 10, 20 and 25  metrs  and the number of hand strocke to check the performance of the swimming also anaerobic hand wingiting test function was evaluated. To analyze data, used the covariance test.The results showed six weeks upper body plyometric training Performance Indicators an hands Front crawl Including Peak power increased Significantly (18%) but the average power increase (7%) was not significant (p>0.05). Also, Swimming performance at of 10 meters) 8% (,10 to 20)6%(and 25 meters distance(3/80%) growth in compare to control group that was significant(p <0.05) As well as in the number of hand strocke, Plyometric training group although had growth in swim 10 meters (11%), 10-20 meters (7.5%) and in 25 meters distance (5.33%) but the isnt significance (p>0.05). results indicate that six week upper body plyometric traning to an increase and improvement in the measured parameters, and can be used as a complementary training method in young swimmers.

    Keywords: Plyometric Traning, Aaerobic Peak Power, Anaerobic Mean Power, Swimming Record, Teenager
  • Seyed Kazem Mousavisadati*, Sima Nazari, Keyvan Molanorouzi Pages 30-45

    The purpose of this research was to investigate the effectiveness of snorkeling on teaching basic swimming skills in non-swimmer children and teenagers with fear of water. This research was an experimental type with a pre-test and post-test design with a control group. The participants were 30 children (8.95±0.64 years old) and 30 teenagers (15.06±0.71 years old) non-swimmers who were afraid of water, and the participants of each group were randomly divided into two experimental and control groups (15 people in each group). After participating in the pre-test of skills of entering the water, opening the eyes in the water, gliding, orientation in the water and movement in the water and breath holding, all four groups entered a 20-session course of swimming training, so that the experimental group with snorkel and the control group without snorkel were taught basic swimming skills by an instructor. Then all four groups participated in the post-test. The data were analyzed by two-factor multivariate analysis of covariance (MANCOVA) and Benferoni's post hoc test. The results of the findings show that the main effects of age were not significant, but the main effects of training and the interactive effects of age and training were significant. Using a snorkel in children and teenagers did not have a significant effect on the skill of entering the water, opening the eyes in the water, but it had a significant and positive effect on the skills of gliding, orientation in the water and movement in the water. Also, the use of snorkel in children and teenagers had a significant and negative effect on breath holding skill. Considering that the results of the present study show the positive effects of using a snorkel on learning the skills of gliding and orientation in water and moving in water and its negative effect on breath holding skill in children and teenagers, it is recommended that the instructors who use snorkel to acclimatize children and teenagers to the water, provide additional training to improve the skill of holding their breath.

    Keywords: Motor Skills, Fear of Water, Swimming Training, Snorkel, Children, Adolescents
  • Ramin Balochi*, Farideh Babakhani, Mohamadreza Hatefi, Hossien Hassanpor Pages 46-57

    The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of core stability exercises on upper limb performance based on Y balance test, strength and range of motion of shoulder rotation in badminton athletes. 30 male badminton players were randomly assigned to two control (n=15) and experimental (n=15) groups. The experimental group performed the core stability training program for eight weeks, three sessions a week for 40 minutes, while the control group did not receive any intervention. Measurement of upper limb function was done by Y balance test, and also shoulder strength and internal and external rotation range of motion were measured by handheld dynamometer and goniometer respectively, before and after the intervention. The analysis of the data obtained from the research based on the ANCOVA statistical test showed that there is a significant difference in the average of the Y upper limb balance test between the two control and experimental groups in both dominant and non-dominant hands. which indicates the positive effect of core stability exercises on people's performance in performing the Y balance test (p<0.05); however, no statistical difference was observed in muscle strength and range of motion of external and internal rotation of the shoulder after the intervention. (p < 0.05). It seems that the provision of core stability training programs can be considered with the approach of increasing the performance of the upper limbs and, of course, preventing injuries in badminton players.

    Keywords: Range of Motion, Strength, Y-Balance Test, Core Stability, Badminton Players
  • Faezeh Gholami, Manouchehr Haydari* Pages 58-75

    Mental fatigue is usually caused by long-term cognitive activities; in a way that reduces cognitive performance and leads to changes in functional activities. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of a session of Swedish relaxation massage and meditation in controlling mental fatigue on reactive balance and Lower extremity function of amateur athletes. In this study, 16 female physical education athletes were purposefully selected as a sample based on the study entry criteria, and were subjected to mental fatigue protocol (45 minutes of cognitive activity (Stroop test)), Swedish relaxation massage (30 minutes) and meditation (30 minutes) with a time interval of 48 hours. Reactive balance was evaluated with Y test with automatic lights and, Lower extremity function was evaluated with single hop for distance, triple hop for distance, meter-6 and hop crossover-triple distance tests. Repeated analysis of variance test was used to check intra-group changes.The findings showed that there is a significant difference between the average scores of reactive balance and lower limb performance of the subjects when comparing the post-test of mental fatigue with the post-test of massage and meditation (P<0.05). Also, there is a significant difference between the subjects' scores comparing massage and meditation for reactive balance and body function (P<0.05).In order to prevent sports injuries in athletes, Swedish relaxation massage and meditation can be used as an intervention to speed up the recovery of mental fatigue and improve reactive balance and body function.

    Keywords: mental fatigue, relaxation massage, meditation, balance, Lower extremity function
  • Mojtaba Iranmanesh*, Mansour Sahebozamani, Mohammadreza Amir Seifadini Pages 76-87

    The shoulder complex as one of the most moving joints of the body frequently was used by overhead sports athletes. Thus, musculoskeletal screening such as assessment of the range of motion (ROM), and strength variables can be useful to injury prevention strategies and further the development of conditioning and rehabilitation programs. The purpose of this study is to compare selected variables and the ratio of ROM and strength in volleyball, handball, and badminton players. A total of 36 athletes with similar physical characteristics (volleyball: age=26.65±4.56 y, weight=91.07±7.91 kg, height=185.14±12.25 cm; handball: age=27.29±3.12 y, weight=90.11±6.38 kg, height=183.52±9.67 cm, and badminton: age=26.01±4.29 y, weight=87.85±4.59 kg, height=182.38±10.74 cm) were selected to participate in the current study. A Leighton flex meter and hand-held dynamometer were used respectively to measure the ratio of ROM and strength.The results showed that the mean ratio of external(ER) strength to internal (IR) strength and ER ROM to IR ROM were significantly different between the three groups. The post hoc test revealed that badminton athletes had significant differences in all of the measured variables to both volleyball and handball athletes. But there were no differences between volleyball and handball athletes.In conclusion, preseason screening is vital in achieving optimal values on these measures and may reduce future shoulder injuries in overhead athletes.

    Keywords: Shoulder Joint, Range of Motion, Muscle Strength, Volleyball, Handball, Badminton
  • Sedigheh Nosrati Abarghoee, Fatemeh Nematian*, Roohangiz Norouzinia, Fatemeh Edalat, Dorrin Nikbakht Pages 88-102

    Nurses, especially nurses in the intensive care unit, experience significant job stress that can endanger their health and cause a decrease in their sleep quality and happiness, and as a result, the quality of care for patients, and considering that the working conditions of the nurses in the intensive care unit Especially, it is in a way that increases emotional pressure and sad mood. Therefore, this study was conducted with the aim of determining the effect of online Pilates exercise on the quality of sleep and happiness of nurses in the intensive care unit.The study was a quasi-experimental type of pre-test-post-test with two intervention and control groups and was conducted on 70 female nurses with an average age of 30.14±3.26. The intervention was held online in 8 sessions (3 sessions per week, 50 minutes in the afternoon in the form of warm-up exercises, main exercises and cooling down). Data were collected using the Pittsburgh Sleep Quality and Oxford Happiness Questionnaires and analyzed with spss 23 software and chi-square, t-test, and Mann-Whitney tests. At the beginning of the study, there was no statistically significant difference between the two groups. But at the end of the intervention, the average score of total sleep quality (p=0.045) and happiness (p=0.0001) showed a significant improvement in the intervention group.To improve physical and mental health, improve the quality of life, sleep and happiness, classical Pilates exercise can be recommended to be included in daily programs.

    Keywords: Pilates, Happiness, Sleep Quality, Nurse
  • Nasim Sivandi, Rohollah Nikooie*, Darioush Moflehi Pages 103-113

    Amino acid taurine can increase the utilization of fatty acids and stimulation of lipolysis through augmentation of the expression of genes related to regulation of energy metabolism. The purpose of this study was to investigate the effect of taurine supplement on lipid oxidation and substrate selection during exercise in obese women. 15 obese women (Body weight: 34.53 ± 6.33 (kg), BMI: 33.12 ± 3.23 (kg/m2)) performed a standard incremental test before and after 21 days of taurine supplementation (50 mg/kg). Blood samples were collected before and after the test and breath by breath mesurment of respiratory parameters were done throughout the test. FATmax (as the point at which fat contributes the most to the consumed energy) and Cross over point (as the point at which the predominant fuel changes from fat to carbohydrates, COP) were calculated. Heart rate, workload, and oxygen consumption corresponding to FATmax and COP were determined and compared between attempts before and after supplement consumption using independent t-test and analysis of variance with repeated measures. Following taurine consumption for 21 days, the changes in serum levels of estrogen and progesterone hormones, maximum oxygen consumption, and time to exhustion during incremental exercise test were significantly higher than before supplement consumption. Nevertjeless, the consumption of supplement had no effect on heart rate, workload and oxygen consumption corresponding to FATmax and COP points. Despite the increase in performance variables during exercise, taurine supplementation has no effect on substrate selection during exercise in obese women.

    Keywords: FATmax, cross over points, Obesity, Sexual hormones, Taurine supplemen
  • Masoud Sebyani, Hooman Minoonejad*, Elham Shirzad, Mohammadhossein Alizadeh Pages 114-129

    The Prone Hip Extension test (PHE) is used to evaluate the quality of motor control in the lumbopelvic region. Because of the similarity of this test to the walking and running pattern, it seems that muscle interaction in this test is important in hamstring injury. Therefore, this study aimed to investigate the effect of changing the activation patterns of muscles in prone hip extension on kinematical variables affecting hamstring injury. 28 male soccer players participated in this study. The prone hip extension test was used to evaluate and classify subjects, and based on the activation pattern, they were divided into two groups: normal pattern (N=14) and altered pattern (N=14). We used the Myon electromyography device to evaluate the prone hip extension test muscles activation pattern. Also, the kinematic evaluation of running was done on a treadmill at a speed of 20 km/h. Two-dimensional and three-dimensional video analyses were used to extract kinematic data (pelvic tilt, trunk lateral flexion, and trunk flexion). The range of motion in a running cycle and the amount of each variable at the moment of initial foot contact were used. An Independent t-test was used to analyze the data. The results of this research showed that there is a significant difference in the amount of trunk lateral flexion (p= 0/002), and trunk flexion (p= 0/024) at the moment of the initial foot contact and the range of motion of trunk lateral flexion (p=0/019), and trunk flexion (p=0/035) and pelvic tilt (p=0/008) in a running cycle between the changed pattern group and the normal group. The results of this research showed that changing the pattern of muscle activation in the prone hip extension test can increase the risk of a hamstring injury.

    Keywords: Hamstring Injury, Prone Hip Extension, Kinematic
  • Reza Asadi, MohammadReza Kordi*, Fatemeh Shabkhiz Pages 130-146

    Neurodegenerative processes play an important role in the progression of MS. Appropriate exercise training and living in an enriched environment (EE) can improve or prevent the progression of the disease through the secretion of some neurodevelopmental factors in the hippocampus, including irisin and the neutrophic factor derived from the mouse. The aim of the present study was to investigate the effect of 4 weeks of aerobic and resistance training and EE on irisin protein and hippocampus BDNF levels in female C57BL6 mice with experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE). 50 female mice (age 8 weeks, average weight 18 ± 2 grams) were randomly divided into five equal groups (10 mice in each group): 1- healthy control, 2- control + EAE, 3- resistance activity + EAE, 4- Aerobic activity + EAE and 5- EE + EAE. The first and second weeks of adaptation to the environment and then induction of EAE were performed. The training groups trained 5 days a week for half an hour a day for 4 weeks, and the EE group was transferred to its equipped cage. 48 hours after the last training session, the mice were anesthetized and then dissected and tissue removed. The ELISA method was used to measure the amounts of proteins, and the analysis of variance and Tukey's t-test were used to determine the differences between the research variables. All analyzes were performed at a significance level of 0.05 and with SPSS22 software. Hippocampal BDNF expression was increased in all three training groups compared to the EAE control group. This increase in the EE and resistance training group was significant compared to both the EAE control group and the swimming training group. Also, hippocampal irisin expression increased in all three training groups compared to the EAE control group, and this increase was significant in the EE and resistance training groups. Also, the expression of irisin in the EE group increased more than the two aerobic swimming and resistance training groups, and this increase was proportional to It was meaningful to the swimming aerobic training group. It seems that EE and resistance training can increase the secretion of nerve growth factors such as irisin and BDNF and thus help to improve MS disease.

    Keywords: Multiple sclerosis, Voluntary Exercises, Forced Exercises, EE, Hippocampus
  • Kourosh Dehghan, Khosro Jalali Dehkodi*, Farzaneh Taghian, Mehdi Kargarfard, Bahram Abedi Pages 147-167

    Osteoporosis is the most common metabolic bone disease, and various factors such as low body mass index and lack of physical activity are involved in the occurrence of this disease.  The aim of this study was to evaluate the effect of circular resistance exercises, whole body vibration and their combination on 25-hydroxyvitamin D, bone mineral density and functional factors in elderly people with osteoporosis. In a randomized controlled experiment with a pre-test-post-test design, 60 elderly men with osteoporosis with an age range of 65-78 years were randomly divided into four exercise groups: Circular resistance training (CRT, n=15), whole body vibration training (WBVT, n=15), combined (CRT + WBVT, n=15), and control (n=15). CRT with an intensity of 30 to 60% of the maximum repetition strength (1RM) was performed 3 times a week for 12 weeks. WBVT were performed in the form of 10 combined lower body and upper body movements with a frequency intensity between 25 to 45 Hz, an amplitude of 5 to 8 mm, and a time of each movement of 60 to 100 seconds, While the control group maintained their usual lifestyle. Body composition variables include; Fat-free weight (LBM), soft tissue weight (SLM) and skeletal muscle weight (SMM) using Body Composition Analyzer, bone density measurement using DEXA test and 25-hydroxyvitamin D3 before and after the last training sessions. Data analysis was done by using paired sample t-test and analyze of covariance (ANCOVA) at a level less than 0.05. After 12 weeks of intervention, a significant improvement in BMD, balance, coordination, muscle strength, lean weight and skeletal muscle weight was observed after CRT and CRT + WBVT exercises in comparison with the control group. However, no significant differences were observed between the groups in the variables of weight, body mass index, lean weight, soft tissue weight, skeletal muscle weight (SMM), BMD, balance, hydroxyvitamin D3 (p> 0.05). The findings of the current research show that performing CRT, WBVT and CRT + WBV exercises as a non-pharmacological treatment method can cause a significant increase in bone density and functional indicators of elderly men and has no effect on the hormonal indicators of elderly men with osteoporosis. Further studies with long-term follow-up should be considered to confirm these findings.

    Keywords: Osteoporosis, Bone Mineral Density, Body Composition, Hydroxyvitamin D3, Circular Resistance Training, Whole Body Vibration, Elderly
  • Mostafa Haj Lotfalian, Heydar Sadeghi*, Soroosh Bagheri Pages 168-177

    The purpose of this study was to examine and compare the difference between inside kick, outside kick, toe foot kick and cheap kick with maximum effort, in some parameters associated with the electromyographic activity of the quadriceps muscle. Eight skilled collegiate soccer players volunteered as subjects in the study. These variables were included the average and maximum activation, activation time (AT), the time which the muscles reached to zenith activity (ZAT) and work (W). In order to calculate electromyography of selected muscles contain, RectusFemuris, VastusMedialis and VastusLateralis, ME6000 apparatus with 1080 Hz sample rate was used. Paired sample t-test was used to analyze data. The results indicate similarity between outside and toe foot kicks in average and maximum activity, activation time and work. thus there was no significant difference in electromyographic activity of the quadriceps muscles between these two kicks. But in many parameters, these two kicks were different with inside and cheap kicks. In a nutshell, according to the results, it can be said, quadriceps muscles during various kicks, adapting different trend of contraction which are dependent on the position of the muscles and limbs interaction during soccer kick. And outside kick could be created maximum stimulation in quadriceps.

    Keywords: Electromyography, Quadriceps Muscle Group, Inside Kick, Outside Kick, Toe Foot Kick, Cheap Kick